Landets regioner skal føle seg Sosiale utvidelse

 

 

Sosiale utvidelse – En stor modernisering av sosialpolitikk og sosial integrering av Europas instrumenter. For å styrke den litauiske offentlig sektor kapasitet og sosial utvidelse i vårt land. I 2015, Litauen startet implementer 2009-2014 Norsk finansieringsordning finansierte prosjektet «Fremme bærekraftig utvikling ved å styrke det offentlige sosiale utvidelse» for å bidra til gjennomføring av regional politikk for å fremme en bærekraftig utvikling, styrking offentlig sektor kapasitet og sosial klasterystę i vårt land. Prosjektet ble initiert av Litauisk University of Educational Sciences, i samarbeid med partnere fra Norge «Fleksibel utdanning Norge», Vilnius College of Design, PU Amber Academy, «Litauisk College of Democracy», Utena, Druskininkai, Prienų og Biržų kommuner og deres underliggende institusjoner spesialister.

I løpet av prosjektet, landets forskere utviklet sosiale programmer for vårt lands offentlig ansatte og fagmiljøet for å bidra til å utvikle den sosiale klynger modellering kompetanse for å optimalisere gjennomføringen av sosial innovasjon og for å initiere den.

«Som hver innovasjon er assosiert med en rekke aktiviteter, at gjennomføringen trengte å være i stand til å utforme en klynge, som lar deg søke etter sosial innovasjon i gjennomføringen av optimalisering. Lære moduler laget av fagfolk har en mulighet til å utvikle disse kompetanse og fagmiljø, samt lære å initiere og gjennomføre sosialpedagogiske innovasjon, noe som muliggjør etablering av klynger. «- sosiale utvidelse kompetanseprogramfordelene nevner litauisk Universitetet utdanningsvitenskapelige prof. Habil. dr. Vilija Targamadzė.

Ifølge forskere, sosial utvidelse er ikke nyhet i Litauen, men mangelen på forståelse og designkompetanse. Professor Habil. dr. V. Tarmagadzė forklarer at for å håndtere komende sosiale eller pedagogiske problemer, er det nødvendig å konsentrere kreftene i sin avgjørelse, tar hensyn til vekst og potensielle sammenheng, sånn spesialister i landet vårt fortsatt mangler.

«Mange har hørt uttrykket «må tenke globalt og handle lokalt «perfekt passform av sosial utvikling i Litauen. Våre fagfolk er svært viktig å være i stand til å identifisere felles sosiale problemer og aktuell løsning på disse problemene å konsentrere kreftene i regionen. Det er viktig å skape regionale tilkoblinger, for å sikre driften av sosiale klyngen innovativt for å løse spesielle problemer. «- understreker professoren. Habil. dr. V. Targamadzė.

 

Kilde:

http://www.publisere.info/landets-regioner-skal-fole-seg-sosiale-utvidelse/

Skrevet i Karriere | Legg igjen en kommentar

Hva er fordelene med offentlig sektor fagfolk ga sosiale utviklingsprogrammer?

 

 

 

I 2015, Litauen startet implementer 2009-2014 Norsk finansieringsordning finansierte prosjektet «Fremme bærekraftig utvikling ved å styrke det offentlige sosiale utvidelse» for å bidra til gjennomføring av regional politikk for å fremme en bærekraftig utvikling, styrking offentlig sektor kapasitet og sosial klasterystę i vårt land. Prosjektet ble initiert av Litauisk University of Educational Sciences, i samarbeid med partnere fra Norge «Fleksibel utdanning Norge», Vilnius College of Design, PU Amber Academy, «Litauisk College of Democracy», Utena, Druskininkai, Prienų og Biržų kommuner og deres underliggende institusjoner spesialister.

Prosjektet er utviklet til offentlige institusjoner spesialist administrative og offentlige ferdigheter treningsprogram som involverer inter-institusjonelle sosiale partnerskap, tillit tverretatlig, inter-personlige og systemiske problemene i både offentlig og privat sektor.

«Disse opplæring og utvikling programmer er fordel åpenbart i det lange perspektiv. Selv om, det er forbundet med prosjektresultatene kan ennå sees i lokalt og regionalt nivå, men vi kan nyte endring av prosjektpartnerne i form av sosial kommunikasjon – partner institusjoner og organisasjoner nettsteder vises ekte informasjon relatert til å stole på, toleranse, øke bevisstheten om frivillighet, samfunn bevegelse NGO tiltak. Utviklingen av programmet som en trygg og vennlig nabolaget; offentlig, privat, frivillig sektor og partnerskap; philanthropy og ets. allerede kjent ikke bare i store byer, men også i deler av landet. «- forklarer fordelene av opplæringsprogrammer for Lithuanian University of utdanningsvitenskapelige prof. dr. Giedre Kvieskienė.

Forskeren delte resultatene av forskning fra EU – Voksne elever i ikke-formell utdanning gjennomsnittet i EU er 36,8 prosent, og i Litauen – 29, 9 prosent. I mellomtiden, den formelle utdanningen av de som er involvert i det aktuelle gjennomsnitt på bare 6,2 prosent (EU), og 4 prosent i Litauen.

Voksen ferdighetene til folk bidrar til å styrke positive holdninger til seg selv, fremmer selvfølelse, selvtillit. Lære å gjøre en betydelig innvirkning på student refleksjoner knyttet til bedre arbeidsforhold, karrieremuligheter, økonomisk situasjon, community relations. «- understreker professoren. dr. G. Kvieskienė. «Vi håper at prosjektet gjennomføres takket være økningen av tverretatlig tillit til vårt lands eksperter vil møte en rekke utviklingsmuligheter, samt prosjektet presentert av virtuelle læringsmoduler som bidrar til å kontinuerlig forbedre eksisterende, glemt supplement og forsterke de nye sosiale utvidelse kompetanse.»

 

Kilde: http://www.publisere.info/hva-er-fordelene-med-offentlig-sektor-fagfolk-ga-sosiale-utviklingsprogrammer/

Skrevet i Karriere | Legg igjen en kommentar

Norsk støtte hjelper til Litauen‘s dagsenter for å sikre assistanse

 

 

 

Litauen har 252 dagsenter for barn (VDC), som av de, 80 prosent administrerer de ikke-statlige organisasjoner (NVO). Så det er åpenbart at det er de frivillige organisasjonene spiller en viktigste rolle i Litauen for å sikre at vanskeligstilte familier voksende barn og de som foreldre er opptatt, ikke-formell utdanning og mangel på valg, får nødvendig omsorg og hjelp.

Ekspertene mener at VDC er en av de første tiltak for å hindre barnet fra å falle i barnas dagsenter. Så nå, når Litauen gjennomført dagsenter avinstitusjonaliseringen, spiller VDC en viktigere rolle enn noen gang før.

Det er enighet om at på grunn av VDC er ikke lenger tilstrekkelig å sikre at bare de minste barnets behov, for eksempel catering, sikkerhet, oppmerksomhet og grunnleggende omsorg. På VDC deltar barn som trenger å bli undervist i sosiale ferdigheter, gi dem psykologisk støtte, gi motivasjon og for å vise at livet kan være mye hyggeligere, lysere og tryggere enn den de opplever å være en del av de sosiale risikofamilier.

Det er disse målene og målsettinger litauisk College of Democracy fillialen – i Aukštadvaris dagsenter Navininkai som skal gjennomføre prosjektet «VDC familie Selvstendighet for utvikling». Prosjektet er finansiert av perioden 2009-2014, EØS finansieringsordning, den litauiske staten, prosjektutvikler og partner midler. Prosjektpartnere er midlertidige barn pleiehjem «Turn til barna», Vilnius Jonas Ivaškevičius Ungdomsskole og i Norge registrert i sosialisering av barn som tar vare organisasjon «Boenheten AS».

Hjelp for hele familien

For å oppnå effektiv og kvalifisert middel for litauisk-risiko barn og deres familier for å bedre trivsel, ble prosjektet utformet VDC egnet miljø som tilfredsstiller behovene til barn med risiko, som gir VDC egnede og nødvendige midler. I tillegg ble det reparert Čižiūnas lokale, utstyrt med VDC utearealer ansettelses plass, VDC utstyrt med møbler og nødvendig og viktigste tingene.

Prosjektgjennomføring VDC «Navininkai» resulterte i en bedre kvalitet støttet ikke bare vanskeligstilte barn som lever i familier, men også deres foreldre. Litauisk College of Democracy leder Eglė Celiešienė mener at kommunen utnevnt bare noen få sosialarbeidere for å opprettholde et stort antall sosiale risikofamilier, så arbeiderne i stand til å besøke familier en gang i måneden, og det er absolutt ikke nok.

Dette er dokumentert at siste halvdel av året i Litauen skjer de dårligeste tragedierne, på grunn av at foreldre mangler støtte fra offentlige myndigheter om uaktsomhet, manglende sosialarbeidere i kommuner så dør barn. Derfor, i henhold til Eglė Celiešienė, har VDC til å ta vare på den sosiale risiko foreldre – for å gi dem ikke bare muligheten til å bruke vaskemaskinen og sanitær, men også å lære sosiale og sosioøkonomiske ferdighetene til positive foreldre.

Dagsenter kan tjene som et sted hvor en tjeneste levert til myndiggjøring av familien, familie og barn å være utdannet i det kulturelle og civic fornuftig, gitt ikke bare de grunnleggende tjenester – makt, evnen til å forberede lekser.
Prosjektet hadde anledning til å yte tjenester til myndiggjøring av familien, men det er i utgangspunktet bare et ufullstendig arbeid. Familie Selvstendighet bør ikke være fragmentert, men permanent. Det er viktig å utdanne ikke bare barn, men også deres foreldre, for å sikre tverretatlig samarbeid «- sier leder Eglė Celiešienė.
Prosjektet ble organiseret opplæring for utsatte barn og deres familier for å skape en ny integrert familie støttetjenester.

Prosjektet ble utviklet i familien Selvstendighet tjenester, formidling av informasjon om disse tjenestene og styrke tverretatlig samarbeid. I løpet av prosjektet ble tre VDC 120 barn utstyrt med sosiale tjenester, forutsatt 39 familie Selvstendighet tjenester for barn og deres familier.

 

Kilde:

http://www.publisere.info/norske-investeringer-hevet-barnsenter-i-litauen/

Skrevet i Karriere | Legg igjen en kommentar

«Tur for håp 2014» – avslutnings konsert i Oslo, den 23 februar!

1016410_1446073822289012_613232697_n

Vi gleder oss over muligheten til å invitere Deg og dine venner til unik forestilling som vil bli utført av den internasjonalt anerkjente banden fra Litauen Subtilu-Z på avslutnings konsert av prosjektet “Tur for håp 2014” i Oslo!

Når: den 23 februar, 18.00
Hvor: Livemusikk & Pianobar “IVARS KRO”, Grønland 14, 0188 Oslo.
Billeter: 150 NOK. Ved å kjøpe en billet Du støtter mennesker som har arvorlige funksjonshemmninger. Det skal være mulig å kjøpe noen av hånd-verk produktene laget av funksjonshemmede etter konserten (med kontanter).
Du blir ikke skuffet over at du skal ha kommet til forestillingen med musikken av tangokomponisten Astor Piazzola og jazzstjernene som Billy Taylor, Herbie Hanckock og Duke Ellington! Hjertelig velkommen!
Prosjektet støttes av Utenriksdepartementet av Litauen, Litauens ambassaden i Norge og Litauens honorær konsulent Karl Mosvold.
Det er mulig å overføre en anonym donasjon til ,,Tur for håp 2014″, konto nr 1503.41.49531

Prosjektet «Tur for håp 2014» https://www.youtube.com/watch?v=1HHJ3jCqR2I
Subtilu -Z: https://www.youtube.com/watch?v=j4VbCKd3lXA

Skrevet i Karjera | Legg igjen en kommentar

1 Juni, Baltiske Filmer På Cinemateket! Velkommen!

Film-poster(NO)

Skrevet i Arrangementer | Legg igjen en kommentar