Norsk støtte hjelper til Litauen‘s dagsenter for å sikre assistanse

 

 

 

Litauen har 252 dagsenter for barn (VDC), som av de, 80 prosent administrerer de ikke-statlige organisasjoner (NVO). Så det er åpenbart at det er de frivillige organisasjonene spiller en viktigste rolle i Litauen for å sikre at vanskeligstilte familier voksende barn og de som foreldre er opptatt, ikke-formell utdanning og mangel på valg, får nødvendig omsorg og hjelp.

Ekspertene mener at VDC er en av de første tiltak for å hindre barnet fra å falle i barnas dagsenter. Så nå, når Litauen gjennomført dagsenter avinstitusjonaliseringen, spiller VDC en viktigere rolle enn noen gang før.

Det er enighet om at på grunn av VDC er ikke lenger tilstrekkelig å sikre at bare de minste barnets behov, for eksempel catering, sikkerhet, oppmerksomhet og grunnleggende omsorg. På VDC deltar barn som trenger å bli undervist i sosiale ferdigheter, gi dem psykologisk støtte, gi motivasjon og for å vise at livet kan være mye hyggeligere, lysere og tryggere enn den de opplever å være en del av de sosiale risikofamilier.

Det er disse målene og målsettinger litauisk College of Democracy fillialen – i Aukštadvaris dagsenter Navininkai som skal gjennomføre prosjektet «VDC familie Selvstendighet for utvikling». Prosjektet er finansiert av perioden 2009-2014, EØS finansieringsordning, den litauiske staten, prosjektutvikler og partner midler. Prosjektpartnere er midlertidige barn pleiehjem «Turn til barna», Vilnius Jonas Ivaškevičius Ungdomsskole og i Norge registrert i sosialisering av barn som tar vare organisasjon «Boenheten AS».

Hjelp for hele familien

For å oppnå effektiv og kvalifisert middel for litauisk-risiko barn og deres familier for å bedre trivsel, ble prosjektet utformet VDC egnet miljø som tilfredsstiller behovene til barn med risiko, som gir VDC egnede og nødvendige midler. I tillegg ble det reparert Čižiūnas lokale, utstyrt med VDC utearealer ansettelses plass, VDC utstyrt med møbler og nødvendig og viktigste tingene.

Prosjektgjennomføring VDC «Navininkai» resulterte i en bedre kvalitet støttet ikke bare vanskeligstilte barn som lever i familier, men også deres foreldre. Litauisk College of Democracy leder Eglė Celiešienė mener at kommunen utnevnt bare noen få sosialarbeidere for å opprettholde et stort antall sosiale risikofamilier, så arbeiderne i stand til å besøke familier en gang i måneden, og det er absolutt ikke nok.

Dette er dokumentert at siste halvdel av året i Litauen skjer de dårligeste tragedierne, på grunn av at foreldre mangler støtte fra offentlige myndigheter om uaktsomhet, manglende sosialarbeidere i kommuner så dør barn. Derfor, i henhold til Eglė Celiešienė, har VDC til å ta vare på den sosiale risiko foreldre – for å gi dem ikke bare muligheten til å bruke vaskemaskinen og sanitær, men også å lære sosiale og sosioøkonomiske ferdighetene til positive foreldre.

Dagsenter kan tjene som et sted hvor en tjeneste levert til myndiggjøring av familien, familie og barn å være utdannet i det kulturelle og civic fornuftig, gitt ikke bare de grunnleggende tjenester – makt, evnen til å forberede lekser.
Prosjektet hadde anledning til å yte tjenester til myndiggjøring av familien, men det er i utgangspunktet bare et ufullstendig arbeid. Familie Selvstendighet bør ikke være fragmentert, men permanent. Det er viktig å utdanne ikke bare barn, men også deres foreldre, for å sikre tverretatlig samarbeid «- sier leder Eglė Celiešienė.
Prosjektet ble organiseret opplæring for utsatte barn og deres familier for å skape en ny integrert familie støttetjenester.

Prosjektet ble utviklet i familien Selvstendighet tjenester, formidling av informasjon om disse tjenestene og styrke tverretatlig samarbeid. I løpet av prosjektet ble tre VDC 120 barn utstyrt med sosiale tjenester, forutsatt 39 familie Selvstendighet tjenester for barn og deres familier.

 

Kilde:

http://www.publisere.info/norske-investeringer-hevet-barnsenter-i-litauen/

Dette innlegget ble publisert i Karriere. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *